STEM radionica sa fokusom na primjenjenu matematiku

Since 1963

STEM radionica sa fokusom na primjenjenu matematiku

Za naše školarce smo pripremili još jednu besplatnu STEM radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 30. jula sa početkom u 17 sati, u našim prostorijama. Radionica je namjenjena djeci od 9 do 13 godina i ovaj put smo odlučili da se bavimo primjenjenom matematikom.

Teorija grafova je grana matematike koja se sve više koristi za objašnjavanje pojava i situacija iz svakodnevnog života. Čak se koristi i za predikcije ishoda knjiga i serija kao što su „Game of Thrones“. Na našoj radionici polaznici će biti u mogućnosti da savladavajući osnove teorije grafova, te spoznaju njenu primjenu rješavajući poznate logičke probleme, upoznavajući se sa načinom rada današnje navigacije i savladavajući probleme koji su započeli razvijenje teorije igara. Osnove ove grane matematike nisu zahtjevne i komplikovane, a mogu biti zabavne, te za prijavu nije potrebno nikakvo predznanje.

Zbog ograničenog broja mjesta prijave slati na adorion.learning@gmail.com sa naznakom za STEM radionicu sa fokusom na matematiku. Više o STEM obrazovnom programu koji promovišemo možete pročitati u sekciji Obrazovni programi.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 061 617 766 (Adela Subašić-Kopić).
I ova radionica je također u okviru projekta „Zvjezdano nebo iznad Starog grada“ koji finansira općina Stari Grad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *