Mala škola astronomije Mostar

Since 1963

Mala škola astronomije Mostar

Mala škola astronomije ponovo u Mostaru!

 

Nakon uspješno provedene prve Male škole astronomije, Astronomsko društvo Orion u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj Spes u Mostaru pod vodstvom učiteljice i člana Astronomskog društva Orion Ines Novak i ove školske godine organizira Malu školu astronomije za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole.

 

Škola će trajati 6 tjedana, organizirana jedan put tjedno po dva školska sata, tijekom kojih će učenici imati priliku učiti o svemiru, našem bližem kao i daljem susjedstvu. Proučavat ćemo naš dom – planet Zemlju, kao i našeg najbližeg susjeda – Mjesec te naše susjedstvo – Sunčev sustav, a na našem putu otisnut ćemo se i do zvijezda te proučiti kako one nastaju i koje to slike možemo vidjeti na noćnom nebu. Učenici će imati priliku i teleskopom zaviriti u svemir po uspješnom završetku škole.

 

Mala škola astronomije u trajanju od 7 tjedana, uključujući završno promatranje, stoji 39 KM po polazniku.

 

Ukoliko Te zanimaju svemir i svemirska prostranstva te voliš gledati zvjezdano noćno nebo, pridruži nam se na ovom uzbudljivom putovanju otkrivanja svemira i njegovih tajni!

 

Prijaviti se možete direktno preko Spesa ili elektronski putem poveznice. Za sve dodatne informacije obratite se na mail skola.astronomije.mostar@gmail.com . Prijave traju do 25. rujna.

 

Pridruži nam se!