Dec 5

Astro predavanja: Sunce, naša najbliža zvijezda

Prvo zvanično naučno-popularno predavanje u novootvorenoj Astronomskoj opservatoriji VEMA Visoko će biti upriličeno u čast i na temu naše najbliže zvijezde tj. Sunca.

  • Astro predavanje na temu Sunca (uz obilazak astronomske opservatorije) će se održati u subotu, 9. decembra 2023. godine s početkom u 18.00 h u konferencijskoj sali na II spratu novootvorenog tržnog centra VEMA (Branilaca Bosne bb, Visoko)
  • Predavačica, odnosno jedna od najeminentnijih regionalnih astronomkinja Adela Subašić-Kopić (ujedno i predsjednica AD Orion) će vam otkriti više o prirodi nama najbliže zvijezde, njenom utjecaju na život na Zemlji i aktuelnim naučnim otkrićima.
  • Nakon predavanja, svi prisutni/e će uz pratnju AD Orion tima imati priliku posjetiti Astronomsku opservatoriju VEMA Visoko. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, zajedno ćemo pogledati nebo i nebeske objekte kroz najnoviji MEADE teleskop.
  • Ulaznice za predavanje i posjetu opservatoriji moći će se kupiti na ulazu u konferencijsku salu po promo cijeni od 7 KM.

Comments are closed.