TEORIJA IGARA

Since 1963

TEORIJA IGARA

Već duže od tri decenije, mjesec april u svijetu je poznat i kao Math Awareness Month, odnosno, godišnje jednomjesečno razdoblje podizanja svijesti o značaju matematike.

U svrhu obilježavanja ove globalne aktivnosti i na lokalnoj razini, u ponedjeljak, 23.04. 2018. godine, od 19:00-20:30 h, u prostorijama Društva biti će održana besplatna dječija matematička radionica TEORIJA IGARA.

 

Kako imati veću mogućnost za pobjedu u igrama poput domina ili podmornica?

Koju strategiju odabrati u igri šaha?

Kako u što manje poteza složiti Rubikovu kocku?

 

Odgovore na navedena i sva druga slična pitanja pruža nam TEORIJA IGARA, odnosno, superzanimljivo polje matematike, koje ujedno obiluje i elementima psihologije. Teorija igara ogranak je primjenjene matematike koji izučava strategijske situacije, odnosno proučava međuljudsku interakciju u okviru određenih situacija i pokušava predvidjeti optimalne odluke pojedinaca.

Dječija matematička radionica namjenjena je djevojčicama i dječacima dobne skupine od 7-14 godina. Na ovoj radionici, djeca će se upoznati sa strategijama u nekolicini njima poznatih igara, kao i naučiti osnovne koncepte ovog matematičkog ogranka putem zanimljivih i bliskih primjera iz svakodnevnog života.

 

Vaše mališanke i mališane na ovu korisnu, zanimljivu i zabavnu radionicu možete prijaviti putem e-maila na adresu adorion.learning@gmail.com

Prijavne mailove obavezno nasloviti sa “Za radionicu TEORIJA IGARA”.

 

Požurite s prijavama, jer broj mjesta je ograničen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *