Uvod u astronomiju za tinejdžere

Since 1963

Uvod u astronomiju za tinejdžere

Odlučili smo da u okviru naših kratkih zimskih škola organizujemo jednu za tinejdžere, odnosno djecu od 11 do 14 godina. I tinejdžeri su u pravilu očarani svemirom, ali informacije koje dobijaju u školi ili putem medija često su kontradiktorne i nepotpune, te ne mogu zadovoljiti njihovu radoznalost. Osim toga, u standardnom nastavnom planu/programu, astronomija se i ne izučava kao samostalan predmet, već samo u okviru uvodnog poglavlja predmeta geografije. Astronomija je nauka koja sadrži elemente mnogobrojnih naučnih disciplina i ljudskih djelatnosti (fizika, geografija, historija, inžinjering, umjetnost i sl.), pa izučavanje astronomije generalno osnažuje dječije intelektualne i kreativne potencijale, kao i spacijalnu, naturalističku, logičko-matematičku i interpersonalnu inteligenciju. Na ovoj školi naši polaznici će se upoznati sa osnovama astronomije, astrognozijom, sunčevim sistemom, a svakako ćemo ponešto naučiti i o crnim rupama, ecoluciji svemira, eksplozijama zvijezda i td. Pozivamo vas da sa nama upoznate čarobni svemir, a sve informacije oko prijave nalaze se u nastavku.

OSNOVNE INFORMACIJE:
• DOB: Program je prilagođen djeci od 11 do 14 godina
• MAKSIMALAN BROJ POLAZNICA/KA: osam (8)
• TRAJANJE ŠKOLE: tri dana, od 20. do 22. januara (ponedjeljak, utorak i srijeda), trajanje svake radionice je 90 minuta (ukupno 3×90 minuta).
• RASPORED: radice će se održavati od 19.00 do 20.30 h u navedenim terminima
• CIJENA: 35 KM
• MATERIJALI: Svi potrebni materijali su uračunati u cijenu.
• PRIJAVE KAO I SVA DODATNA PITANJA I SUGESTIJE NA: adorion.learning@gmail.com sa naznakom za Uvod u astronomiju za tinejdžere ili na mobitel 061617766 (Adela Subašić-Kopić).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *