Yodina arena

Since 1963

Yodina arena je dječija škola mačevanja, koja vašim djevojčicama i dječacima pruža mogućnost razvoja koncentracije, motorike i preciznosti, ali i samokontrole, strpljenja i samopouzdanja.

Mačevanje je drevna vještina, čija dinamika i sofisticiranost i u savremenom dobu oduševljavaju –  kako odrasle, tako i djecu. Elegancija mačevalačkih tehnika, ali i kodeks časti ovog sporta uvrstili su mačevanje u redovnu takmičarsku disciplinu Ljetnih olimpijskih igara još 1896. godine, dok je popularizacija avanturističke i naučno-fantastične literature/kinematografije podigla mačevanje na razinu globalnog trenda. Treniranje mačevanja je bezbjedno i zabavno, te potiče razvoj mnogobrojnih fizičkih, kognitivnih i mentalnih vještina, stoga su mačevalački treninzi najprikladniji upravo za djecu.

U Yodinoj areni, vaši mališani i mališanke upoznaće se sa lightsaber mačevanjem, odnosno mačevalačkim trendom koji zahvaljujući megapopularnom filmskom serijalu Star Wars u današnjici nije samo inovativna mačevalačka disciplina, već i pop-kulturni fenomen. Djeca će lightasaber mačevanje i ostale mačevalačke discipline trenirati uz certificiranu instruktoricu sa desetogodišnjim mačavalačkim iskustvom.

 

Također, u Yodinoj areni djeca će imati priliku upoznati se sa stvarnim, naučnim činjenicama o različitim fenomena iz žanra naučne fantastike (brzini svjetlosti, paralelnim svjetovima, putovanju kroz vrijeme, svemirskim putovanjima, teleportaciji i sl.)

 

OSNOVNE INFORMACIJE

  • DOB: Program treninga Yodine arene prilagođen je djeci dobne skupine od 7 do 14 godina;
  • MAKSIMALAN BROJ POLAZNICA/KA: sedam (7);
  • MJESEČNA CIJENA: 60 BAM (šezdeset konvertibilnih maraka), za djecu iz iste porodice popust od 10%;
  • MATERIJALI/OPREMA: Svi potrebni materijali/oprema su obezbjeđeni od strane organizatora, bez dodatnog plaćanja;
  • RASPORED: Treninzi se održavaju svakog utorka od 19.00 do 20.30 h;
  • POČETAK NASTAVE: mart 2019. godine

 

PRIJAVE na YODINU ARENU, kao i sva dodatna pitanja i sugestije možete uputiti na:

    adorion.learning@gmail.com

 (+387) 61 61 77 66 (Adela Subašić-Kopić)